Mansikan itsepoiminta Huittinen

Mansikan itsepoiminta alkaa parhaaseen avomaan mansikka-aikaan

Mattilan Marjatilalla poimittavia mansikkalajikkeita on useita. Pyrimme viljelemään mansikoita hyvin sekä pitämään rikkakasvit aisoissa, jotta poimintaretki onnistuisi helposti ja mukavasti. Itsepoimittavat lajikkeet ovat kaikki hyviä yleismansikoita ja soveltuvat pakasteeseen, hilloihin ja sellaisenaan syötäväksi. Itsepoimintaan emme ota varauksia vaan jaamme rivejä sitä mukaan kun poimijoita saapuu paikalle. Avomaan mansikka aika ajoittuu usein kesä-heinäkuun vaihteeseen. Tiedotamme itsepoiminnan aloituksesta facebook sivuillamme. Itsepoiminta aika on tilallamme yleensä noin 2 – 3 viikkoa. Ota yhteyttä etukäteen tai aja suoraan marjatilan pihaan − tervetuloa poimimaan mehukasta mansikkaa Huittisiin!


Miten mansikan itsepoiminta toimii?

Mansikan itsepoimintaan lähdetään liikkeelle kahvila-myymälä Hiidenkolosta, jossa tyhjät astiat punnitaan. Omien astioiden puutteen voi korjata ostamalla astian myymälästä. Poimintapaikalle opastetaan ja tarvittaessa opastetaan myös itse poiminnassa.

Mansikan itsepoiminta tapahtuu oppaan näyttämästä kohdasta lukien järjestyksessä. Lopetuskohtaan laitetaan rivimerkki, josta seuraava poimija pääsee jatkamaan. Näin toimien varmistamme sen, että rivit tulevat poimittua säännöllisesti ja jokaiselle poimijalle on runsaasti marjoja tarjolla. Samaa riviä poimitaan uudelleen aikaisintaan kahden vuorokauden kuluttua.


Maksaminen ja muuta huomioitavaa

Poiminnan jälkeen tuotteet maksetaan Hiidenkololle, josta löytyy myös käsienpesupiste ja WC. Maksuvälineenä käy käteinen tai yleisimmät pankkikortit.

Kuumalla ilmalla kannattaa pellolle ottaa mukaan päähine ja juomista. Mikäli hiljattain ei ole satanut, pellolla pärjää yleensä lenkkareilla.

Lapset ovat tervetulleita poimimaan pellolle. Ja kun poimiminen alkaa kyllästyttää, löytyy pihasta keinuja, leikkimökki ja muuta mukavaa touhuttavaa.


Kotimaista mansikkaa itse poimittuna

Mansikan itsepoiminta on paitsi hyvä tapa hankkia haluamasi määrä marjaa, myös mukava elämys. Pakasta, mehusta tai syö sellaisenaan − Mattilan Marjatilan makeat mansikat soveltuvat moneen eri käyttötarkoitukseen. Tilalle on alle tunnin matka isommista kaupungeista kuten Pori, Turku ja Tampere, joten voit lähteä vaikka koko perheen voimin poimimaan talven varastot täyteen mansikkaa.

Kysy myös valmiiksi poimittua mansikkaa

Jos mansikan itsepoimintaan ei löydy aikaa tai kiinnostusta, niin meiltä voit tietysti ostaa marjat myös valmiiksi poimittuna ja puhdistettuna. Satokaudella voit tulla hakemaan haluamasi määrän mehukasta, kotimaista mansikkaa helposti ja nopeasti. Katso myös joka kesä päivittyvät myyntipisteemme,  joista voit ostaa Mattilan Marjatilan mansikkaa sekä muita tuotteitamme.