Tule mehustamaan raikasta mehua – mehuasema Huittisissa

Mikä olisikaan parempaa kuin lasillinen raikasta, makoisaa mehua omista hedelmistä tai marjoista?

Mattilan Marjatilan mehuasemalla Huittisissa voit helposti ja nopeasti mehustaa esimerkiksi mansikasta tai omenasta herkullista mehua, jossa ei taatusti ole lisäaineita tai muutakaan ylimääräistä; jäljelle jää vain ihana, aito maku. Mehuasema palvelee syksyisin, jolloin asemalla tehdään omenoiden ja/tai marjojen rahtipuristusta tehokkaalla pakkapuristimella.

Ota yhteyttä ja varaa aika mehustukseen »


Varaa aina aika mehustukseen

Kun suunnittelet mehuasemalle tuloa, ota meihin aina ensin yhteyttä varataksesi ajan mehustamiseen. Vilkkaimpana mehustussesonkina mehuasemalla saattaa olla jopa ruuhkaa, joten varaamalla ajan vältät odottelun ja mekin osaamme tilalla varautua tuloosi.

Valmista mehua varten voit ostaa meiltä käteviä hanapakkauksia tai pulloja. Mehu voidaan laittaa mukanasi tuomiin omiin puhtaisiin astioihin

Minimierä on yksi puristuspakallinen eli 25-30 kg. Jos haluat, että puristamme marjoja omenan kanssa sekaisin mainitse siitä aikaa varattaessa. Marjat puristetaan viimeisenä päivän päätteeksi. Mehustaminen vie aikaa n. 100 kg/tunnissa ja pastorointi toisen tunnin. Eli jos tuot n. 50 kg omenaa niin se on valmiina noin tunnin kuluttua. Aikataulu voi toki myöhästyä, jos omenamäärät vaihtelevat paljon arvioiduista määristä.

Puristus tehdään asiakas kerrallaan, jolloin jokainen saa juuri omien omeniensa mehun takaisin.


Mehujen säilyvyys ja pastörointi

Ennen mehustusta voit miettiä, juodaanko mehu heti vai haluatko sen säilyvän pidempään. Vastapuristettu, pastöroimaton mehu säilyy viileässä noin pari päivää; jos sen haluaa säilyvän pidempään, on mehu pakastettava. Mattilan Marjatilan mehuasemalla mehu on mahdollista pastöroida, jolloin se säilyy huomattavasti pidempään. Kun pastöroitu mehu on pullotettu puhtaaseen, tiiviillä korkilla suljettuun pulloon, voi se säilyä viileässä useamman vuoden. Avattu pastoroitu hanapakkaus on säilytettävä jääkaapissa ja käytettävä kuukauden sisällä avaamisesta.


Mehuaseman hinnasto 2023

  • Omenamehun puristus 0,65  €/kg
  • Omenamehun pastörointi 0,51 €/kg
  • Marjojen mehustus + pastorointi (sisältää entsymoinnin) 1,95 €/kg

Astiat ko. hetken hinnaston mukaan. Sokeri ko. hetken hinnaston mukaan. Astioista tällä hetkellä saatavissa:

  • lasipullo + korkki 0,5 litraa 0,70 €/kpl
  • bag in box hanapakkaus (pussi + pahvilaatikko) 2,67 €/kpl tai pelkkä pussi 1,25 €/kpl (SUOSITUIN), pelkkä laatikko 1,42 €/kpl.

Laskennallisesti omenoiden puristus + pastorointi 3 l hanapussiin tulee kustantamaan noin  2-2,5 €/litra, riippuen omenan saannosta.

Hinnat sisältävät alv 24 %. Varaa oma aikasi tästä.

Isommat erät erillisen rahtihinnaston mukaisesti. Kysy lisää!